lördag 16 maj 2009

The Adventure Begins!

Solen skiner o de är idag äventyret börjar. Klockan 12 ska vi hämta ut våran bil på flygplatsen o lämna denna stora stad. Man har fått ett blandat intryck av det hela. Stan känns väldigt charmig med sina olika stadsdelar på manhattan. Tunnelbanan är en enda röra för man fattar inte riktigt hur man ska ta sig fram om man ska byta stationer. Högtalarna håller samma klass som ett par konservburkar med fiskelina. Central Park är grönt o väldigt fint. Fler städer borde ha så stora parker. De är inte alls farligt att vandra runt på kvällen som många tror heller. Ah de finns både för o nackdelar. Men de väger över mycket o pluskanten trots allt.

Dusch o packning sen bar det av till tunnelbanan för att kunna åka tåg till John F Kennedy Int Airport. Naturligtvis så fatta inte vi riktigt som ja skrev ovan så vi hoppade av vid fel station och få hoppa på igen för att kunna byta senare på linjen. De gick vägen till slut och vi kunde plocka upp våran bil . De som fanns att tillgå var en toyota Yaris sedan. Bilen är en automat vilket vi måste erkänna inte är så kul, helt klart dugligt men de är ju roligare att få växla. GPS ingick i priset vilket vi inte hade fått veta. De behövdes verkligen kan ja säga så här med facit i handen.


I med väskorna o koppla in GPS:en för att slå in Washington DC som är vårat mål för dagen. Men vi ångra oss ganska snabbt o drog till Taco Bell först. Taco Bell för er som inte vet är en snabbmatskedja likt McDonalds fast de serverar Taco/Enchilladas.


Åter igen i bilen så knappar vi in våran destination. Runt 4 timmar utlovar GPS:en att det ska ta för oss att åka till Washington D.C De blev en väldans massa åkande fram o tillbaka. För er som inte är så pålästa om USA så har de ingen beskattning på vägar som vi har här i Sverige. Utan här borta får man betala vägtullar om man ska åka på en Interstate (Interstate är deras namn på motorvägen , likt e18 o e3:an hemma) De kan bli ganska många som man får stanna i och betala tull.. Resan ner gick bra förutom att GPS:en flippade ur några gånger och skickade iväg oss på lite olika små rundturer.

Väl framme i Washington så hittade vi till slut vårat Hostel. Vi fick ett eget hus att dela med några andra och de är helt ok. I vårat rum så hade vi sällskapav japanen Hiero och en korean som va ganska fåordig. Stora tvrum med stora americanstyle soffor , eget kök. Stora 140 sängar och 2 toaletter. Ja de var ett helt hus med andra ord. Lite kul att få se hur de är att bo i förorten i en Amerikansk storstad

Imorgon ska vi bege oss upp på city för att spana in Vita Huset o lite annat i krokarna. Troligtvis blir att det promenera dit upp. Lite nyttig måste man va på resan när de nästan bara finnas fastfood att tillgå De kommer mera efter vi varit där. Läggdags!

Inga kommentarer: