onsdag 13 maj 2009

Time to go Downtown

Denna morgon börja vi med att bege oss till tunnelbanan. Idag så bär de av söderut. Närmare bestämt mot GroundZero. För er som inte hängt med så är det den plats där World Trade Center (Twin Towers) en gång steg upp i skyn. Ja kan meddela att återbyggandet är i full gång , men de lär nog dröja ser det ut som innan nåt blir färdigt. Skulle man beskriva det så ser det ut som en stor sandlåda för vuxna karlar i bygghjälm.


Frukost på BurgerKing. De blev nåt som skulle föreställa en bagel och skinka o ägg. Istället för fries så fick man potatisbullar/Rösti till frukost också.


Efter den ovanliga men goda frukosten bar de vidare ner Pier 17 för att fotografera brooklynbron. Man kan ju inte resa till New York utan att besöka Bron så vi promenerade upp och över halva bron. De va en väldigt coolt känsla och vi var definitivt inte ensamma om att välja gå på den.





Tillbaka till fasta land och ner mot J&R där det blev inköp av en Lila Videokamera som ska få följa med på resan ut i resten av landet. Vilket fynd, halva priset mot vad som fanns hemma att välja på + att den hade fler megapixlar dessutom. Det blev även ett stativ till kameran eftersom ja glömde mitt riktiga hemma. Butiken J&R var så stor att de hade en hel gata med olika butiker för varje avdelning. Med andra ord , prylnördens himmelrike. Ut från vimlet av dreglande nördar med händerna fulla.



Lite längre ner på gatan så låg en kyrka där folk hade tagit skydd den 11:e september. De va en massa minnessaker överallt och de fanns lite plakat att läsa om händelsen. Vi stanna inte så länge utan gick ut och tog en promenad genom den närliggande parken i riktning mot chinatown


De fanns inte så mycket att se så de blev en snabbis på Subway sandwhiches i Chinatown innan vi drog oss vidare mot Little Italy o SoHo.

Väl framme i Soho så blev det en del shopping. Jenny handlade ett par rosa Converse skor och Magnus handlade en hel del kläder. De blev en hel del fynd vill ja lova. Väl framme vid hotellet så konstaterade vi att vi hade gått i 10h sammanlagt. De va ingen dålig promenad vill ja lova. Som ni säkert kan räkna ut var vi så trött att vi inte ens orkade gå ut på lite dryck o party som vi hade planerat. Istället blev det en Wrap runt hörnet och sen hem till sängen som slagna hjältar.

Skavsår o annat ont i de nedre regionerna imorgon? ah troligtvis

Inga kommentarer: