fredag 22 maj 2009

Rollin in Miami


Dags för ett nytt inlägg igen. Först o främst vill vi bara säga att båda två mår bra o är helt friska , ja förutom Jenny's kilande myggbet då. Men thats life

Jaha dags att lämna orlando efter att ha varit på både Disney o Universal studios. Vi gick upp lagom tidigt för att dra oss ner till Sawgrass Mills Mall. Floridas o kanske världens största? Fabrikförsäljnings center. Bilresan tog några timmar tills vi kom fram till det krokodil-formade shoppingcentret. Vilket vi fattar eftersom de inte liknar en krokodil på nåt sätt? De va väldigt stort där inne o de fanns över 200 olika butiker att välja på. Vissa fanns det t.o.m dubbletter av för att det är så väldigt stort. Det här är himmelen för vilken shoppingsugen brud/kille som helst. Vi orka tyvärr inte med hela så vi bestämde oss för att ta en sväng förbi på tillbaka vägen norrut vid ett senare tillfälle.


Vidare mot Miami. Nu börjar de bli tätt med palmer längs vägen o man märker ganska tydligt att man entrar Miami. Vägen breddar ut sig till 7 körfiler i bredd för att alla bilar ska få plats och stora skyskrapor börjar sträcka på sig i horisonten. Efter en bra stund åker vi över bron till Miami Beach. Efter stunds krånglande med gps:en (ovanligt va?) så kom vi fram till vårat hostel Personalen va något att lite klumpiga o helt ointresserade av sitt arbete. De visste inte ens hur man tog betalt med kort eller nåt? Man kunde nästan tro att de var pårökt båda två. Ah hostellet fick duga iallafall.



Kvällen avsluta vi med att gå till T.G.I Fridays för lite Nachos Taco Cheese och ett par öl. Mätta o belåtna så var det dags att gå hem. Enda problemet var att det verkligen öste ner utomhus. Men vi orka inte vänta så vi joggade hem. Till våran förvåning så flöt det vatten längs gatkanterna så nån trottoarkant fanns de inte att tala om längre. Vi fick helt enkelt ta av oss skorna o vandra med vatten upp över hälarna. Sjukt men ändå lite kul.

Nästa dag var det dags att checka in stranden som vi mest kom hit för. Nu börjar de dyka upp lite fler människor i vårat dormroom så nu är vi inte ensamma längre. Man får en skum känsla så fort man visar sig ute i lobbyn på hostellet. Folk tittar på en precis som vi hamnat på helt fel ställe? inte vet vi varför men det känns så. Ah struntsamma , iväg för att fixa lite förnödenheter o handduk till mange. Ah äntligen beachen. Helt underbart med lite välbehövligt solande. Vattnet va lagom svallt för att kunna hoppa i. Dock så slog vågorna till ganska häftigt så man fick passa sig för kallsupar.










Hem för att slicka sin sår, eller ja snarare brännskador :S För solen tog riktigt snabbt o hårt även fast vi bara var där någon timme. Rikligt med solkräm räckte inte heller. Kvällen avslutade vi med att gå till Outback steakhouse.

Vi har kommit fram till att Miami Beach inte är så mycket att ha om man inte vill ut o festa o spendera stora summor pengar på en kväll eller sola på stranden. Vi gillar det sista så helt galet är det ju inte här. Folk glider runt i sina feta bilar o poppar sin gangsta-rap på högsta volymen. Precis som man sett på en del filmer

Nästa morgon så blev det stranden ganska tidigt för att bättre på brännan lite försiktigt. Vi sola o smörjde oss minst 1 gång i timman , men de hjälpte inte. Vi blev brända iallafall. Hem o ta det lugnt en stund , sen blev det en långpromenad eftersom vi inte rört oss lika mycket som vi brukar de senaste dagarna.





Efter att vi gått rätt långt i värmen så tog vi oss en liten paus på hostellet för att gå ytterliggare en långpromenad åt andra hållet. De blev lite subway och lite annat på Walgreens. Sen gick vi hemmåt i skymninngen på stranden.
Imorgon ska vi ta oss vidare söderut till Homestead/Florida City för att ta in på ett hostel som en kille på vårt rum rekommenderade. Söderut hittar vi Everglades National Park och Key West. Så kvällen blev lugn. Typiskt nog så träffa vi jättemycket folk vi prata med sista kvällen när vi väl skulle åka. Ja sånt som händer.

Det kommer mera snart!

3 kommentarer:

Lisa sa...

Hejsan kräftor! Här sken solen faktiskt en liten stund så man kunde sitta ute o njuta! Men hade hellre varit där ni är!:) Ser underbart ut! Puss & Kram

Jenny sa...

Hello! alltid lika roligt att läsa och se allt roligt ni gör :)
Njut lite av solen och värmen åt mig också ;-)
KRAM

Mallan sa...

Hej på er.. hoppas ni har det riktigt bra.. det ser så ut iaf.. :)

Magnus va har du för email ?
ere den samma som msn ?
hör gärna av dig å tala om ..
saknar dej ;)
kram sis