lördag 16 maj 2009

Washington D.C here we go!

De är molnigt ute , typiskt med tanke på att igår när vi åkte så var det finaste dagen på resan hittills. Vi får de vanliga avklarat (dusch o sånt) för att sen kunna gå in till city. Vi märker på vägen att vi är lite outsiders. Vi har nämligen hamnat i Washingtons Afro-American distrikt Man känner sig lite uttittad och de finns en o annan skum typ här o där. Men vi promenerar på. Alltså de är inte så farligt som de låter , för er som tänker “Åh va ruskigt , gangsters”



Efter en stund så kommer vi fram till en bro som går över järnvägsstationen. Skillnaden mellan Aero o Centrum är som dag o natt när man passerar bron. Nu sträcker sig lagom höga hus mot skyn o man känner att man är i Washington. Vi rör oss och kommer till slut fram till Captiol Hill.

Under dagen hinner vi se följande

* Capitolium : Det är här kongressen huserar , som är säte för senaten o representanthuset. Det är här som landet styrs ifrån.


* Union Station - Världens maffigaste tågstation? Från utsidan sér det ut som ett romerskt palats med stora pelare och väldiga fönster.

* Vita Huset - Vet ni inte vad detta är så får ni skämmas rejält. Numera kallas de Obamas House eller place av lokalbefolkningen. Ståtligt o elegant precis som man sett på tv. Dock syntes inte hyresgästen till.


* Washington Monument - En Stor hög Obelisk som är 170 m hög. Inuti Obelisken finns en hiss som leder högst upp på monumentet där du får en bra och fin utsikt. Tyvärr så åkte vi aldrig upp o titta ut över staden.

* Sculpture park - En park med diverse skulpturer från olika delar av världen



Efter att ha gått runt väldigt länge o fotograferat nästan allt så blev det paus på Starbucks Coffey. Många gånger har de blivit o många fler lär de bli.

Efter lite flipande med kartan upp o ner så bestämde vi oss för att försöka leta på en buss hem till vårat hus eftersom vi inte hade så stort lust att gå tillbaka genom Afro-distriktet nu när skymningen nästan infunnit sig. Precis som tunnelbanan i NY så är transportsystem i det här landet något för turister. Man fattar inte mycket o de finns ingen alls någon direkt information. Men till slut lyckas vi hitta en tänklig hållplats som vi letar upp.

Äntligen hemma i vårat hus igen. Vi lämnar av alla prylar o tar bilen till en supermarket en bit bort för att köpa lite mat. De sallad från salladsbaren och lite cola. Hyllorna är precis överfulla med olika saker. Finns de 10 olika flingor hemma på ica så har du minst 20 st olika att välja på här. De blev inte så långvarigt.

När vi kom hem blev det mat framför tvn i bästa Amerika stil. Våran rumskamrat Hiero gjorde oss sällskap o ville lära sig lite svenska så vi lärde honom lite fraser. Även ett fransk/japanskt kom o satte sig i soffan o prata lite.. Eftersom morgondagen innebär en ganska lång bilresa så är de nog bäst att lägga sig tidigt vilket vi gjorde.

Inga kommentarer: