lördag 9 maj 2009

Time to Explore the Big Apple



Morgonen började med en promenad upp till Empire State Building. Men kön va ganska lång så vi tog oss vidare till de välkända Macy’s Warehouse. Här inne fanns allt mellan himmel o jord , eller ja allt förutom elektronik istort sett. De fanns så mycket att man nästan gick nog efter halva huset. Värt att nämna så har Macy’s New Yorks första rulltrappa, och kanske en av de första i världen? De roliga är att den är gjord nästan helt i trä



Ut på gatan o vidare norrut så lyckades vi pricka Times Square rätt. Stort o magnifikt måste man säga. Runt området så hittade vi stans och kanske världens enda M&M’s store. Ja de små chokladgodisarna ni vet med eller utan jordnötter i. Här fanns verkligen allt med just M&M’s att köpa på. Allt från Ölglas, muggar, shackspel , väskor , handdukar , monopol till godisavdelning där man fick blanda själv


Promenaden gick vidare och vi passerade Rockefeller Center där bl.a Conan O’brian tydligen spela in och vissa andra tvshower. Vi passera även The Trump Tower och titta in , inte så mycket att se direkt , även om vi bara var på bottenplan. Herr Trump syndes inte till i alla fall. Han var väl upptagen med att sparka folk eller dylikt som han brukar göra i sin Tvshow.


Lite längre ner på gatan så fann vi The Disney Store. Detta måste vara himmelriket för barn eller Disney-älskare. Gossedjur , muggar , spel, tavlor , statyeter , handdukar o nyckelringar. ja verkligen allt fanns här med disney motiv. Hade man varit barn så hade man nog fått damp eller annat anfall av alla mängder med prylar.


Lite längre ner så närmade vi oss äntligen Central Park. New Yorks Getaway , Lugnet i staden som invånarna säger och de stämmer faktiskt mycket riktigt. Hela parken är naturligt grön o skön. De blev långpromenad genom en bra bit av parken med början genom Central Park Zoo.


Efter nästan halva parken så började regnet ösa ner
. De var som värsta skämtet. De flöt floder överallt och vi blev helt genomblöta. De var så illa att de flöt vatten i botten på mina Adidas sneackers när ja tog av dem senare. Tur som var så klarade sig alla kort o pass från regnet. Vi traskade vidare mot närmaste tunnelbana för att kunna ta oss hem till gershwin.

Väl ombord på tunnelbanan så kunde man knappt andas, vilket skämt. Man brukar ju säga att den svenska gränsen för privata cirkeln är omkring 2m radie , men är var de ett stort ofrivilligt kramkalas istället. De var bara att hålla näsan högt i vädret så slapp man få en puss på köpet också av nån okänd New Yorkare. Som tur var så lättade det ju närmare söderut vi kom. Vi råkade åka för långt eftersom vissa stationer stannar inte tunnelbanan på under visa tider på dygnet. Så vi fick helt enkelt snällt gå o byta för att åka tillbaka med nästa tåg vilket tog oss till rätt hållplats.

Väl tillbaka på hotellet så fick vi byta om vilket behövdes. Så nu har vi blöta skor o jackor några dagar framöver. En stund senare så begavs vi oss till starbucks för att kunna gå online o skriva lite. Men som vi märkt tidigare så är ingenting gratis här i NY. Så de blev bara varsin rainbow cookie , Chailatte samt Frappucino med Caramel o grädde.

Efter fikat så bar de upp på stan igenom för att försöka leta efter kontantkort till mobilen men de lyckades vi inte heller med. Vi hamna på I love NY butiken istället där jenny köpte sig just en rosa I Love NY t-shirt. Sen bar de av till hotellet igen. Nog för idag . Benen släppa ofrivilligt efter en när man gick

5 kommentarer:

Lisa sa...

Åh äntligen ett livstecken från er! Roligt att få ta del av era upplevelser, särskilt med kort till! Kör försiktigt.... Puss & Kram

Emma sa...

hej, åå, vad kul o se att ni lever :P ni verkar ha det helt underbart, fortsätt så :)
kramar

JL sa...

Jaaaa en blogg!! Åhhh vad underbart ni verkar ha det, jag är så galet avundsjuk att jag tror att jag är lite grön...eller rosa =) Jag varinne i disneyaffären i Paris och jag fick fan damp, även fast jag inte är ett barn. Men hörrni, se till att njut, ochglöm inte In'N'Out burger!

Kraaamarrr!!

Anette sa...

Hej! Vad roligt att ni har det så bra! (förutom regnet)
Ha det bäst o var rädda om er!
Kram..

Jenny sa...

Hej, hej! Vad kul att få vara med och läsa och se vad ni gör :)
Ha det så bra. KRAM